Regelmatig krijg ik de vraag of het mogelijk is om privé-les te krijgen! Natuurlijk, antwoord ik dan, wat is jullie bedoeling. Krijg ik als antwoord, ja wij gaan over 4 weken trouwen en we willen toch graag een openingsdans doen. Niet zo'n standaard ding maar iets spectaculairs. Iets anders dan normaal, bijvoorbeeld zoals we op YouTube zien. Maar we kunnen niet alle dagen, dus kun je ons dit leren in 3 á 4 lessen, want mijn vriend kan alleen in het weekend. Oh ja, wij hebben geen ervaring in dansen.

Natuurlijk willen jullie een spetterende openingsdans hebben op jullie bruiloft, maar vind het dan zo erg om je te moeten teleurstellen. Die filmpjes die je op YouTube ziet, zien er leuk en gelikt uit, maar je weet niet hoeveel uur hieraan gewerkt is! Of deze mensen al veel danservaring hebben. Tuurlijk jullie kunnen dit ook leren! Maar hier zal dan wel een aantal lessen aan vooraf gaan, om in ieder geval al een basis te krijgen.

Daarom heb ik het idee gekregen om een workshop te geven alleen voor de openingsdans. Dan hoef je niet alle dansen te leren, maar kan je je speciaal hierop concentreren. 

Voordat je ook maar één pasje op de dansvloer maakt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wat wil je graag: een romantische droomvoorstelling of een stoer en pittig optreden?
Hebben jullie een speciaal liedje waar jullie graag het feest mee willen openen, dan moet hier natuurlijk een passende dans bij gezocht worden. Neem het mee, op een USB-stick, dan kan ik de dans bepalen en de passen. Ook kan ik bekijken hoe jullie dansen, of de passen snel genoeg onder de knie krijgen. Of dat het toch aangepast moet worden.

Maakt het liedje niet uit? Dan kan natuurlijk alles. Een workshop bestaat uit tenminste 10 lessen, in de dansen Engelse Wals, Quick Step en Rumba om de basis te leren voor de meest voorkomende `langzame, romantische´ openingsdansen. Maar deze workshop kan ook uitgebreid worden met meerdere lessen. Het liefst geef ik deze workshop met meerdere dansparen, zodat je ook kunt leren om te `sturen`omdat er meer paren op de dansvloer staan!

Let op: denk ook aan je jurk! Als jij gekozen hebt voor een nauwsluitende jurk, kunnen bepaalde dansen wel eens lastig worden.

Kijk iedereen kan leren dansen, maar niet iedereen zal hetzelfde kunnen. Gewoon op je eigen niveau en een openings-dans voor je bruiloft moet voor jullie ook leuk zijn en vooral niet voor teveel stress of ruzies zorgen. En als je geen danswonder blijkt te zijn, is het ook geen probleem als je er maar plezier in hebt! Maar door vaak te dansen, wordt het ook een soort routine en vind je het vaak niet meer zo eng.

Eventueel (als je nog geen datum hebt geprikt, of als je gewoon als stelletje alvast wilt oefenen) kan je er nog extra lessen aan vast knopen. Echt waar! Dansen is leuk en verslavend.

Maar wat je ook besluit om te doen, begin op tijd met voorbereiden! Als je al ruim van tevoren locatie, band e.d. bespreekt, waarom dan niet de openingsdans. Als je nog ruim op tijd bent of je denkt nog niet direct aan trouwen, kan je ook gewoon op dansles, dit is ook heel gezellig. En als je dan wel aan trouwen toe bent, kan ik je altijd wel met de openingsdans helpen! Dan heb je al wel danservaring en pak je sneller nieuwe dansfiguren op!

Op dit ogenblik zijn er twee avonden waar deze workshop wordt gegeven op dinsdag- en donderdagavond.

De workshop wordt gehouden op de dinsdag en donderdag bij de tafeltennisvereniging (HTTV) in Den Ham. Beide avonden van 20.30-21.30 uur.

Adres HTTV
Kerkallee 3
7683 PX Den Ham
WORKSHOP  OPENINGSDANS BRUILOFT
          De workshop is op 
        dinsdag en donderdag
            20.30 - 21.30 uur.
Copyright © 2010-2018 by "Djon Brunsman"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: dansschoolbrunsman@hotmail.com